آیا عشق ابدی واقعاً وجود دارد؟
در روزهای اول یک رابطه، احساسات عاشقانه شدید و طولانی هستند. این چیزی است که ما معمولاً به آن “مرحله ماهعسل” رابطه میگوییم؛ اما این زمان خیلی طول نمیکشد (در بیشتر روابط، بهطور متوسط شش تا هجده ماه) و بهندرت بیش از سه سال است.
منبع: درمان پذیرش و تعهد با عشق (سفارش این کتاب)/ نویسنده: راس هریس/ مترجمان: پیمان دوستی، سپیده هدایتی، حسین محققی
سفارش این کتاب
هنگامیکه این حس به پایان رسید، بهطورکلی احساس خلأ میکنیم. درواقع، هنگامیکه مرحله ماهعسل به پایان میرسد، بسیاری از مردم از همسرشان جدا میشوند و استدلالشان این است: “درسته. من دیگر عاشق نیستم، بنابراین واضح است که همسر مناسبی برای من نیست. من دیگر در این رابطه نمیمانم”.
افسوس، آنچه که تنها اندکی از افراد آن را دریافته اند این است که یک رابطه امن، عاشقانه و معنادار درست زمانی آغاز میشود که رابطه از مرحلۀ ماه عسل فراتر رود (واقعیتی که ترانهسرایان، شاعران و آوازه خوان ها به آن بیاعتنا هستند).
مرحله ماه عسل مثل این میماند که ماده ای مخدر را استعمال کردهاید و ازخود بیخود شدهاید. حالا این مواد دارند با احساسات شما بازی میکنند. هنگامیکه از خود بیخود شدهاید همسرتان فوقالعاده به نظر میرسد؛ اما واقعیت را نمیبینید، شما صرفاً تصوراتی دارید که ناشی از مصرف مواد مخدر است.
تنها زمانی که آثار آن از سرتان پرید همسرتان را همانطور که هست میبینید. ناگهان متوجه میشوید که زره درخشان شوالیه، از نقاطی زنگزده پوشیده شده است و این اسب سفید درواقع الاغی خاکستری رنگ است و یا لباس ابریشم خالص دوشیزه تنها نایلونی ارزان قیمت است و گیسوان بلند طلاییاش یک کلاهگیس است. طبیعتا شاید کمی به شما شوک وارد شود؛ اما درست همینجا فرصتی برای ایجاد یک رابطۀ صمیمی و واقعی بین دو نفر که یکدیگر را همانگونه که هستند میببینند، نهفته است.
منبع: هریس، راس. (۲۰۰۹). درمان پذیرش و تعهد با عشق. ترجمه دوستی، پیمان. هدایتی همدانی، سیده سپیده. محققی، حسین. (۱۳۹۸). انتشارات امین نگار: تهران.
مطالب بیشتر:
- پیامدهای اختلال شخصیت مرزی: روابط عاطفی و عاشقانه
- شرم ناسالم چیست و راه های عبور از شرم کدام است؟
- بیشتر مردم، چه چیزهایی را در مورد اختلال شخصیت مرزی (BPD) نمی دانند؟
- مقایسه اثربخشی گروهدرمانی و آموزش با رویکرد تلفیقی پذیرش و تعهد با طرحوارهدرمانی بر تکانشگری و ذهنیتهای طرحوارهای افراد دارای اختلال شخصیت مرزی
- پوزخند شخصیت مرزی (Borderline Personality Smirk)