اگر راننده خودرویی باشید که چهار سرنشین دارد، در شرایط بحرانی چطور برخورد میکنید؟ تصور کنید سرنشینان خودرو شما یک پیرمرد که سابقه رانندگی با ماشینهای قدیمی دارد، یک درشکه چی، یک نوجوان و یک کودک است.
منبع: دوستی، پیمان. (۱۳۹۸). مبارزه بی پایان. انتشارات امین نگار: تهران
سفارش این کتاب
حال شما در شرایط بحران قرار گرفتهاید و هر کدام از سرنشینان به شیوه خودشان میخواهند کنترل اوضاع را به دست بگیرند. پیرمرد میخواهد ماشین را به سبک خودروهای قدیمی هدایت کند، درشکه چی میخواهد آن را به سبک درشکه کنترل کند، نوجوان از این شرایط به وجد آمده است و کودک ترسیده است. هرکدام از سرنشینان میخواهند به نحوی کمک کنند و از دیدگاه خودشان منطقی ترین کار ممکن را انجام میدهند. اگر کنترل خودروی خود را به دست آنها بسپارید چه فاجعهای رخ میدهد؟ فاجعه بدتر زمانی اتفاق میافتد که به جای کنترل خودرو، سعی در قانع کردن مسافران کنید.
در چنین شرایطی عاقلانه ترین کار این است که به راندن خودتان ادامه دهید. شما همچنان میبینید که مسافران چه میکنند، همچنان میشنوید که آنها چه میگویند، اما به مسیر خودتان ادامه میدهید. نکته جالب این است که پس از آنکه شرایط بحران به پایان برسد مسافران دوباره به شما اعتماد کرده و دست از سر و صدا بر میدارند. مسافران این خودرو نمادی از افکارتان هستند.
در اینجا با مفهوم کلیدی دیگری در درمان پذیرش و تعهد (اکتACT) آشنا میشویم. توانایی شنیدن آنچه افکار میگویند اما انجام دادن آنچه که باید انجام دهیم.
مطالب بیشتر:
- پیامدهای اختلال شخصیت مرزی: روابط عاطفی و عاشقانه
- شرم ناسالم چیست و راه های عبور از شرم کدام است؟
- بیشتر مردم، چه چیزهایی را در مورد اختلال شخصیت مرزی (BPD) نمی دانند؟
- مقایسه اثربخشی گروهدرمانی و آموزش با رویکرد تلفیقی پذیرش و تعهد با طرحوارهدرمانی بر تکانشگری و ذهنیتهای طرحوارهای افراد دارای اختلال شخصیت مرزی
- پوزخند شخصیت مرزی (Borderline Personality Smirk)